Однією із затребуваних на підприємствах харчової промисловості видів консервації риби вважають сушіння та в’ялку. Обробка продукту в обох випадках передбачає його зневоднення та проводиться у спеціальному устаткуванні. Купити сучасні камери для в’ялки риби в Україні можна на промислові підприємства харчової галузі будь-якого розміру.
Середовище, що штучно створюється в камері для сушіння та в’ялки риби, дозволяє за короткий термін знизити вміст вологи в продукті до потрібного рівня. Тушки розміщуються на спеціальних ґратах чи гачках. Потужні вентилятори спрямовують тепловий потік.
Мінімальний зіткнення з поверхнями забезпечує рівномірну обробку з усіх боків. Терміни реалізації готового продукту значно продовжуються (за умови дотримання умов зберігання).
Сушильно-мляві камери для риби виготовлені із сендвіч-панелей високої якості. Модулі мають 3 шари, один з яких — утеплювач «Юніпор». Сендвіч-панелі запобігають проникненню всередину камери потоків повітря та вологи із зовнішнього середовища. Матеріал забезпечує гарну теплоізоляцію.
Сушильне обладнання для риби оснащується такими спеціальними установками, як:
Камери призначені для прискореної в’ялки. Допустимо розміщення до 1300 кг продукту на 6 рамках для сушіння риби.
Компанія «Агуна®» спеціалізується на виробництві виробів з нержавіючої та чорної сталі для цілей харчової промисловості. На сайті представлена камера для в’ялення риби з оптимальними габаритними розмірами.
На замовлення клієнта здійснюється індивідуальний прорахунок параметрів та добір технічних характеристик обладнання. Залежно від типу підприємства та обсягів виробництва існує кілька варіантів реалізації проєктів:
Окрім пристроїв для обробки риби, в цехах встановлюються прилади, що виробляють додатковий контроль за мікрокліматом. Осушувачі повітря знижують вміст вологи у приміщенні. Це прискорює процес консервації, не впливаючи на якість продукту.
Для підвищення смакових якостей рибної продукції та продовження терміну її придатності вдаються до копчення. Цей вид обробки вимагає використання певних пристроїв — спеціальних рам та візків. Перш ніж коптити тушки, їх необхідно просушити або піддати в’ялці.
Купити сушильну шафу для риби, а також інше обладнання для підприємств харчової промисловості можна в інтернет-магазині компанії-виробника «Агуна®». Фахівці готові працювати із індивідуальними замовленнями. Розглядається створення техніки з нестандартними габаритами, якщо цього вимагають характеристики цеху або виробництва.
Ціни сушильних камер та обладнання для в’ялки риби ступні, а якість пристроїв підтверджується їх надійністю та безперебійною роботою. Оформляйте замовлення прямо на сайті або за телефоном. Менеджер обговорить з вами індивідуальні параметри обладнання та умови доставки товару Україною.
Для підготовки продуктів до подальшого копчення може бути використана спеціальна м\'яла камера. Також її можна застосовувати для одержання готових в\'ялених рибно-м\'ясних продуктів. Типова камера є в\'ялковою шафою, обладнаною системою підтримки необхідної температури і вологості повітря. Слід враховувати, що технологія сиров\'ялення вимагає ретельного контролю робочих параметрів, що складно здійснювати вручну. Найкращим рішенням стане купити шафу для сиров\'ялення з автоматикою, здатною працювати без участі оператора. У таку шафу достатньо завантажити продукти (рибу, м\'ясо, напівфабрикати), вибрати необхідні параметри та увімкнути установку. Сушіння буде проходити певний час, при цьому всередині шафи підтримуватиметься оптимальний кліматичний режим.
Сучасна камера в\'ялки може застосовуватися для одержання в\'яленого м\'яса, в\'яленої крупної/дрібної риби, рибних снеків, а також для виготовлення сиров\'яленої ковбаси. Якщо передбачається випуск продукту у великих обсягах, слід придбати обладнання, яке здатне здійснювати прискорене в\'ялення.
Для виготовлення подібних пристроїв зазвичай використовуються спеціальні сендвіч-панелі з товстим шаром утеплювача для запобігання тепловим втратам. Спеціальна автоматика потрібна для підтримки оптимальних температурних умов та показника вологості. За їх зміну відповідають вбудований тепловий фен та холодильна установка. Щоб просушка відбувалася рівномірно, камера в\'ялення оснащується вентиляційною установкою з численними відбивачами.
Для розміщення вмісту застосовується кліть з гачками та підвісами. За рахунок постійного обдування вентилятором, продукти швидко втрачають вологу, стаючи в\'яленими. Час роботи установки регулюється спеціальним таймером. Деякі моделі передбачають роботу в режимі ступінчастого включення вентилятора, наприклад, на 30 хвилин обдування, стільки ж часу він перебуває у вимкненому стані. Це необхідно для того, щоб волога, що міститься в продуктах, встигала рівномірно перерозподілятися. Подібний режим роботи перешкоджає виникненню кір на поверхні продуктів.
Для обдування камера для в\'ялки оснащується зносостійким осьовим вентилятором, потужність якого підбирається під розміри корпусу шафи. Він створює потужний повітряний потік, необхідний видалення вологи.
Продуктивність камери в\'ялки буде залежати від таких факторів:
У випадку, якщо в харчовому цеху одночасно працюють як мінімум три камери для в\'ялення, рекомендовано використовувати додатковий осушувач повітря в приміщенні.
Якщо необхідна в\'ялкова шафа для продуктів, рекомендуємо звернутися до фахівців компанії «Агуна®». Це перевірений виробник техніки для харчових підприємств, який пропонує якісні сушильні камери та шафи за доступними цінами.
Можливо придбання готової продукції, а також замовлення виготовлення на індивідуальне замовлення, якщо йдеться про необхідність використання техніки нестандартних розмірів або призначеної для встановлення в переобладнані приміщення. Пропонуються вигідні умови купівлі та доставка по Україні.